Над 70 учители се включват в изнесено обучение на Център за обучение „Цар Симеон Велики”

Публикувано от Център за обучение "Цар Симеон Велики" на

Днес в с. Баня стартира изнесено обучение „Коучинг в образованието”, организирано от Център за обучение „Цар Симеон Велики”. В него ще вземат участие над 70 учители и директори от две училища в България – Средно училище „Паисий Хилендарски“, гр. Абланица и Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Перник.

В рамките на 2 дни преподавателите ще се запознаят с първия модул на темата „Коучинг в образованието”. С него ще ги запознае един от водещите лектори на Център за обучение “Цар Симеон Велики” Ренета Богданова. По време на тази обучителна програма всеки учител ще има възможност да си изработи план за работа с родители и да набележи подходи за съгласуване с останалите учители на ниво клас. Ще се разгледат уменията на XXI век, които се отнасят към саморефлексия и осъзнатост на ученика. Ще се представят различни коучинг инструменти, подходи за реакция при ситуации с ученици в класната стая и с родители извън нея. Програмата включва лекция, индивидуална работа и работа в екип, както и време за въпроси.

Преди старта на всяка обучителна сесия, екипът на Център за обучение „Цар Симеон Велики” е предвидил игри и занимания за сплотяване на участниците. Вечерите пък ще са изпълнени със забавления и време за почивка.

В края на програмата всеки участник ще придобие по 1 квалификационен кредит за надграждане на уменията и компетентностите си в образователната сфера.

Категории: новини

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *