„Даскалоливница” събира учители от цяла България

Публикувано от Център за обучение "Цар Симеон Велики" на

Между традицията и новаторството е темата на Националната годишна конференция на Център за обучение „Цар Симеон Велики”

Център за обучение „Цар Симеон Велики” организира първата по рода си Национална годишна онлайн конференция „Даскалоливница“ на 25 ноември (четвъртък). Темата на събитието е „Между традицията и новаторството”, провежда се изцяло онлайн и е абсолютно безплатно за всички участници.

Името на събитието е свързано с първото модерно класно училище в България, отворено в гр. Елена през 1844 г. от възрожденеца Иван Момчилов. Поетът П. Р. Славейков, който бил един от възпитаниците на училището, му дал романтичното име „Даскалоливница” – място, където се „отливат” даскали.

Конференцията е посветена, както на традиционните, така и на иновативните педагогически практики, свързани с повишаването на интереса към образователния процес на учениците. По време на събитието ще се обърне сериозно внимание и на важността на предмети като гражданско образование, родолюбие, както и на интегрирането на иновативни практики в обучителния процес. Ще се разгледат и различните аспекти във взаимодействието учител-родител-ученик в традиционните и дистанционни форми на общуване. Всички участници в онлайн конференцията ще имат възможност да обменят опит в прилагането на принципите, идеите и методите на образователния процес в своята работа.

По време на националната конференция официално ще бъде представено и учебното помагало по история и цивилизации „Моята България” (8-12 клас), създадено по инициатива на Фондация Българска Памет и Издателска група „Просвета”. Част от лекторския екип на конференцията са едни от най-изявените български историци и автори на двете части на „Моята България“ – проф. дин Лизбет Любенова, проф. д-р Пламен Павлов и проф.д-р Пламен Митев.

Втората част от конференцията ще бъде посветена на споделянето на добър педагогически опит и новаторски практики в обучението. Свой пример ще дадат д-р Николай Данев, преподавател във 2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев“ и хоноруван преподавател в НБУ; Весела Михайлова, автор и водещ на видео уроци в електронната платформа е-Просвета; Сабрина Трад, учител в международно училище в Швеция и др.

В третата част участниците ще могат да се включат в иновативни практически работилници – „Между традицията и новаторството“ и „Коучинг в образованието“. 

Всички регистрирали се във формуляр за участие получават преференциални цени при участие в някоя от обучителните програми, предлагани от Център за обучение „Цар Симеон Велики“, за придобиване на квалификационни кредити.

Формуляр за участие: https://bit.ly/3Es7GCP

Очакваме Ви на 25 ноември от 18:00 ч.!

Категории: новини